KINDEREN VAN DEZE TIJD inleiding door Bernadet Klumper

Inleiding

Mijn scriptie gaat over kinderen die gevoelig, hooggevoelig, sensitief zijn. Dus kortom kinderen van deze tijd.

In mijn vorige beroep, coördinator peuterspeelzalen en nu in de praktijk zie ik veel jonge kinderen die moeite hebben om op de wereld te zijn.  De fysieke geboorte is een feit, en dan….. Veel ouders zitten nog in de oude patronen van opvoeden en ze willen of kunnen niet zien dat hun kind anders naar de wereld kijkt.  
Door mijn functie als coördinator heb ik in verschillende netwerken gezeten waar kinderen die “afwijken of beperkt gedrag vertoonde”, besproken werden. De reguliere geestelijke gezondheidszorg probeert hier in hun eigen zienswijze een oplossing voor te vinden. Maar in de praktijk gebeurt het vaak dat het gemakkelijk moet worden voor de maatschappij, maar dat het kind niet gehoord wordt.

Door gesprekken met de kinderen en eerlijke gesprekken met ouders kom je er achter dat kinderen niet zoveel anders zijn. Ze zijn wijzer, attenter, gevoeliger, maar vooral zijn  ze kind.

Ik heb in mijn praktijk, Energy and Stones,  onderzoek gedaan naar het gevoelige kind. Wat heeft dit kind nodig, om te kunnen leven op aarde en in deze maatschappij? En wat belangrijk is, zonder label!

Ik heb dit gedaan door de chakra’s en energievelden te testen en alleen te kijken welke E.E.N®energetica nodig is. (Ik zal later nog uitleggen wat E.E.N®energetica is)


Het is dus ook belangrijk te weten waarom er veel kinderen een verhoogde trilling hebben, waar ze op blokkeren en welke ondersteuning ze nodig hebben.